Skolstart x 3

Idag tog sommarlovet slut! Mattias har visserligen börjat skolan lite tidigare eftersom han läser på distans och kan plugga hemifrån, men från och med idag så börjar de tjeckiska eleverna skolan så nu är det slut på sovmorgnar.
För Ebba var det första dagen som enda elev i Svenska Skolan i Pardubice. De andra två eleverna (Mattias och Alex) är distanselever och har sina lärare i Stockholm men sitter i skolan på dagtid. Som tur är har Ebba både engelska, tyska och idrott i den tjeckiska skolan så att hon träffar några barn i sin egen ålder. Från och med nästa vecka så ska hon dessutom läsa svenska i Prag en dag i veckan och där finns några svenska elever i hennes ålder.
Själv har jag också börjat skolan idag. Jag har väl i och för sig aldrig slutat eftersom jag alltid läser någon kurs lite bredvid, men nu är det "på riktigt". Specialistutbildning barn och ungdom på Karolinska Institutet. Utbildningen är delvis på distans, men en och annan Stockholmsresa får jag nog räkna med precis som några veckors praktik då och då på olika avdelningar i Sverige. Det ska verkligen bli jätteroligt... och säkert jättejobbigt... men jag tror att det ska gå bra och hoppas att kombinationen av två spec.utbildningar, både intensivvård och barn, öppnar nya dörrar när jag flyttar tillbaka till Sverige nästa sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0