Fredag i byn

Det verkar som att det mest spännande man kan göra i Ronneby kommun en fredagskväll, förutom att ta EPA-traktorn från Backaryd och köra i ett varv i city och tuta, är att ta sin upphottade volvo och göra samma sak. Antar att det är åldern som avgör vilket av fordonen man väljer. Själv tycker jag att det är lite mer spännande att ta hundarna på kisserunda runt kyrkan i mörkret. Ett spöke tar ju ändå inte ett annat. Vad gör ni för kul en fredagskväll?

Brister i bohaget

Klockan sju i morse stod jag på Willys och jämförde termosar. Ebba ska till Karlsnäs och åka längdskidor med klassen och då är varm choklad en absolut nödvändighet. Om man då, som vi, återvänder till Sverige och Ronneby med ett flyttlass bestående av två resväskor, två hundar, TV, tre flyttkartonger, microvågsugn, X-box och några kassar med småplock så märker man efter hand att det är finns vissa brister i bohaget. Det är mest småsaker som vitlökspress, rivjärn och nu termos som man kommer på att man behöver i samma sekund som behovet uppstår. Men nu är alla dessa införskaffade och jag bara väntar på vad nästa grej är... Spännande värre!


Back on track

Nu när jag har landat i den svenska vardagen igen så är det läge att ta tag i jobbet som kommer krävas för att bli av med alla "latte-kilon" som har satt sig på kroppen under min tid i Tjeckien. Visserligen så blev det inte riktigt lika mycket fika och luncher på stan efter att Lotta flyttade hem, men å andra sidan så blev det ingen träning efter det heller. Inget av det är ju speciellt kul att göra ensam...
Idag har jag i alla fall varit nere på Ron och skrivit in mig. Jag måste ge Camilla ett stort tack för hennes peppande meddelande i förmiddags: "Kom ner och cykla lite med mig i kväll kl. 18.00 i stället....Då kan vi snacka LYCKA.". Det avgjorde saken så nu ser jag fram emot ett riktigt svettigt spinningpass ikväll! Jag vet ju hur rätt hon har. Spinning är lycka!

Back in town

Efter jätteroligt mosterbesök i Prag, weekend i Venedig, julfirande i Tjeckien och nyår hos syster med familj har jag och kidsen landat i lägenheten i Ronneby. Ikeakartonger och lånade lampor räddade de första veckorna och nu börjar vi få lite struktur på vardagen.

RSS 2.0