Frukostlycka

Idag var det betydligt lättareatt få upp barnen ur sängarna än vanligt och de kom färdigklädda nedför trappan utan varken gnäll eller morgonsurt muttrande. I god tid dessutom!
Anledningen? Mitt hemliga vapen som jag införskaffade förra veckan i Sverige. Pågens Lingongrova och Lockarps Långa Fina plus en tub Kavli mjukost. 
Svårare än så behöver det tydligen inte vara att få barnen att skutta upp med ett leende på morgonen.

Ett brev

Det kom ett brev med en hälsning från landet långt borta. Det var Ebbas faddersyster Sweetie som skickade en hälsning från Indien. Ett brev med en teckning, lite engelska ord hon lärt sig i skolan (med betyget excellent i både engelska och hindi) och ett foto. Roligt att se hur hon vuxit sedan förra bilden vi fick. Ebba och Sweetie är nästan lika gamla, båda födda -97 fast Ebba i maj och Sweetie i september. Två tjejer som verkar vara både lika och olika. Kan inte låta bli att fundera över hur det skulle vara om de träffades. En spännande tanke... Hur lång tid tar det att flyga till Indien? :) 

                                      
                                           Sweetie

Klädd för julfirande

     
    Tomtetös!           Santa's little helper!

           
                Liten klöv                Renhorn

Så här söt ska lilla Agnes få vara i jul! Är helt kär i den lilla rendräkten!

Tenta

Efter tre timmars intensivt skrivande online, och med bara ett par minuter tillgodo så skickade jag iväg tentan i vetenskaplig teori och metod. Nu kan jag pusta ut! Tillfälligt i alla fall... Jag vet ju faktiskt inte hur det gick, men det vore ju attans om jag inte klarade gränsen för godkänt i alla fall.  Med tanke på alla de timmar som jag har pluggat och förberett mig så måste det gå bra. Håll tummarna! Själv får jag väl stå ut med denna ångestfyllda väntan på resultatet!

                                                              

Har slarvat...

Ja, jag vet att jag har slarvat med inlägg på bloggen men har varken haft tid eller inspiration. Alldeles för mycket tid går åt till att hänga över böckerna just nu. Och så är det som vanligt full fart och jag har haft fullt upp med en massa annat. Efter påbackning från Anna "Over there" som gav mig en liten spark där jag bäst behövde den, så kommer här en liten sammanfattning av senaste månaden.

Detta är en minimal del av vad som har hänt:

- Besök av mamma
- Ungern och Euro Dog Show i Budapest  med mamma och Gordon
- Blev moster till lilla Agnes
- Sverigeresa med barnen
- Spikat fast (!) taket på lilla stugan
- Födelsedag  (25 år var det va?)
- Ny kamera, Nikon D-40      :)
- Barnen har haft höstlov
- "Vaccinationsrace" för både två och fyrbenta
och så en massa annat som hör vardagen till som t ex Ebbas skola i Prag, Mattias distansstudier, garderobsrensning, hockeymatcher och självklart mina egna studier.

Skärpning utlovas!

       
Gordon i Ungern     På väg till Sverige     Lilla Agnes              Spikar takpapp

RSS 2.0