Dogwhisperer

Med tre hundar i huset, alla hanar, så krävs det att de är någorlunda väluppfostrade. Så är inte fallet! Mycket beror på att vissa personer i familjen inte inser att en hund är en hund även om den är en familjemedlem. Då är det väldigt svårt för hunden att förstå att den är hund. Jag tycker absolut att hundarna ska ligga i soffan och mysa och att de ska vara med oss så mycket som möjligt, men då kräver jag att de ska uppföra sig.
Mimmi som inte missar ett enda avsnitt av "Mannen som talar med hundar" har nu fixat så att vi ska få gå på hundkurs i grannbyn Nemosice. Det kan nog behövas!
Kursen hålls på tjeckiska och är på 10 gånger.
De blivande kursdeltagarna är (förutom ett antal tjeckiska hundar/hundägare som vi inte känner till):

Hudson (och Katarina): En typisk Golden Retriver med stora öron och bedjande blick. Snäll som få och redan väldigt lydig och duktig anser jag. Blir nog klassetta tack vare sin vilja att vara till lags.
Elvis P (och Mimmi): En Prasky Krysarik som är bedårande pigg och söt och som smälter allas hjärtan men som definitivt lever upp till namnet Elvis P = elvisp. Har supportgruppens bästa sångröst som han gärna visar upp.
Tito (och Ebba): Minstingen i gänget men ändå bossen som styr över övriga fyrbeningar. Följer sin matte perfekt, men skulle aldrig frivilligt lyda kommando av någon annan. En chihuahua som bör fostras som en Rottweiler.
Diesel (och jag): Russkiy Toy som har större öron än hjärna. Tack och lov är hjärtat ännu större! Charmig, busig men med ett icke-existerande korttidsminne när det gäller lydnadskommandon.
Findus (och Eva): En snygg Shiba Inu som nog kan anses vara hjärnan i hundgänget. En smart hund som säkert kan hitta på alternativa lösningar på lydnadsövningarna om han tycker att det blir tråkigt. Självständigt tänkande är ju rastypiskt för shiban.


Det kan bli riktigt roliga onsdagar framöver! Förhoppningsvis ger de resultat också. Men som Cesar Millan på TV brukar säga... det är sällan hunden det är fel på.

Kommentarer
Postat av: Desi

Haha.. Vilket gäng!! Nästan obetalbart att få vara med och titta på när ni är på samma yta. Framförallt nu när vi fått så bra och ingående personlighetsbeskrivning på dem!! Kram

2008-03-24 @ 12:11:35
URL: http://www.fitnessdesi.blogspot.com
Postat av: Mimmi

Och så får vi inte glömma Eva med sin Findus;)

2008-03-25 @ 11:07:41
Postat av: Rebecca

Hade ingen aning om att Findus skulle gå. Roligt!
Lägger till honom i listan ovan.

2008-03-25 @ 12:30:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0