Skolan

Det är inte utan att jag är imponerad av barnen. Inte nog med att de har flyttat till ett nytt hus i en ny stad i ett nytt land. De börjar i en helt ny skola också. Eller tre skolor för att vara exakt!
Mattias pluggar på distans och mailar in alla uppgifter och studieresultat till lärarna i Stockholm. Det kräver mycket eget ansvar och disciplin. Utan tvekan är det ett betydligt tuffare sätt att plugga på. Utöver lektioner via Sofia distans har Mattias idrott och konversationsengelska med de tjeckiska eleverna. Det verkar fungera bra. Kan olika nationer mötas i OS går det ju att göra det även på idrottslektionerna.
Ebba går i Svenska skolan i Pardubice och har engelska, tyska och idrott med tjeckerna. Just det här med språkundervisningen är ju lite spännande. Tänk själv att börja läsa ett nytt språk, i Ebbas fall tyska, och läraren översätter allt till tjeckiska. Utan att kunna tyska eller tjeckiska har Ebba ändå lärt sig diverse hälsningsfraser. Imponerande! Och på engelskan skulle de lösa korsord. De fick de tjeckiska orden och skulle skriva in de engelska i rutorna. Utan några större kunskaper i tjeckiska språket löstes ändå halva korsordet, mycket tack vare att Ebba kunde en del ord som t ex letadlo som betyder flygplan.
Ja, barnen imponerar! Förhoppningsvis lär de sig mer än bara det som står i kursplanerna. De får säkert med sig erfarenheter och kunskap som är nog så viktiga som det lärarna prioriterar, men som inte går att betygsätta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0