Tour de Restaurace Pardubices ändhållplats

Det bästa med vår lilla by är utomhuspuben vid vattnet. Det är en naturlig samlingsplats där man träffas, snackar lite, tar en öl och sedan går hem till sitt. Alltid glada människor!
I fredags efter basketmatchen träffade vi Pavel som lurade med Björn till puben där ett helt gäng redan var i full gång. Det blev många öl och många timmar, och det hela slutade med att de bestämde att vi skulle dit allihop på lördagen.
I lördags samlades vi vid puben vid 19-tiden. Nästan hela familjen Hermansky var där och några vänner till dem. Petr som äger huset vi bor i, men som själv bor i Tyskland, var på besök och hade med sig sin tyska kompis Michy.  
Tidigare under eftermiddagen hade de två och ett antal kompisar till dem cyklat "Tour de Restaurace Pardubice". Det innebär helt enkelt en lång pubrunda på cykel. Cykelrundan avslutades i Mnetice med ännu mer öl och mat. En av männen i byn tillagade kött och grönsaker i en stor gjutjärnsgryta över elden och det smakade gudomligt. Det var jättemysigt och vi hade en fantastiskt trevlig kväll med många skratt. Nästa gång  Petr kommer tillbaka så ska de göra om cykelturen och Björn, som numera kallas "Velky (stora) Gripen", var tvungen att lova att han ska följa med då. Själv nöjer jag mig med sista hållplatsen och en öl av minsta storleken. Det är precis lagom för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0