Hippie Hippie Hurra!

Johan och Lottas födelsedagshippiefest i lördags var supertrevlig! Det var som att förflyttas bakåt i tiden. Som alltid när Lotta har fixat i köket så bjöds det på god mat och dryck. Både gästerna och värdparet var tidsenligt klädda och vi som inte var med på Woodstock kan i alla fall säga att vi var med i Nemosice. Tack för en rolig kväll!


                                                                                                   
                             Johan snart 40            Lotta snart 40

Peace & Love

Johan och Lotta ska fira sina respektive 40-årsdagar med en "80-årsfest" på lördag. Temat är Flower Power. Nu kan jag inte påstå att min garderob ser ut som om den var tagen ur filmen Hair, och det som eventuellt skulle kunna funka kastade jag nog i samband med flyttens garderobsrensning, men det ska nog ordna sig. Mina höga gröna moccastövlar med blommor kastade jag faktiskt inte och de är ett säkert kort.
Jag och Sara tog en shoppingrunda på stan idag och besökte några second handbutiker i jakten på den rätta looken. Jag tror vi lyckades ganska bra. Ett och annat peacemärke, utsvängda jeans och hippieinspirerade tröjor ska säker ta oss halvvägs till Nemosice/ Woodstock på lördag. Det är väl bara att "go with the flow".
Peace & Love!

Tour de Restaurace Pardubices ändhållplats

Det bästa med vår lilla by är utomhuspuben vid vattnet. Det är en naturlig samlingsplats där man träffas, snackar lite, tar en öl och sedan går hem till sitt. Alltid glada människor!
I fredags efter basketmatchen träffade vi Pavel som lurade med Björn till puben där ett helt gäng redan var i full gång. Det blev många öl och många timmar, och det hela slutade med att de bestämde att vi skulle dit allihop på lördagen.
I lördags samlades vi vid puben vid 19-tiden. Nästan hela familjen Hermansky var där och några vänner till dem. Petr som äger huset vi bor i, men som själv bor i Tyskland, var på besök och hade med sig sin tyska kompis Michy.  
Tidigare under eftermiddagen hade de två och ett antal kompisar till dem cyklat "Tour de Restaurace Pardubice". Det innebär helt enkelt en lång pubrunda på cykel. Cykelrundan avslutades i Mnetice med ännu mer öl och mat. En av männen i byn tillagade kött och grönsaker i en stor gjutjärnsgryta över elden och det smakade gudomligt. Det var jättemysigt och vi hade en fantastiskt trevlig kväll med många skratt. Nästa gång  Petr kommer tillbaka så ska de göra om cykelturen och Björn, som numera kallas "Velky (stora) Gripen", var tvungen att lova att han ska följa med då. Själv nöjer jag mig med sista hållplatsen och en öl av minsta storleken. Det är precis lagom för mig.

Basket

I fredags kväll var vi på basketmatch med Anders, Alexander och familjen Johansson-Frick. BK Synthesia Pardubice mötte Nymburk hemma. Det är synd att säga att matchen var jämn... Pardubice förlorade stort. Mattias och Ebba var måttligt roade av spelet, men Mattias vaknade i alla fall till när det var time out för då var det verkligen action på planen. Cheerleaders!
En av spelarna på planen såg ganska liten ut tyckte jag. I alla fall betydligt kortare än de övriga. Allt är som ni vet relativt och det visade sig att den lille spelaren är 189 cm lång!  Men det är klart, det är ju ingenting jämfört med t ex 205!
Kul var det i alla fall och det blir garanterat fler matcher för min del. Jag tycker bollsport kan vara riktigt kul när någon annan håller i bollen.
                                                           

Spinning by nature

Funderade på om jag skulle bege mig till gymet i morse men solen sken så det kändes inte speciellt lockande. Istället tog jag min cykel och trampade iväg mot Chrudim. Chrudim är en stad som ligger 10 km söder om vår by så det går ganska fort att cykla dit. Jag hade tur för det var torgmarknad i centrum vilket resulterade i en cykelkorg fylld av både grönsaker och blommor. Jag är imponerad av rädisorna som är stora som tomater!
Vad är väl ett morgonpass på gymet när man kan köra "spinning by nature" och samtidigt fylla kylskåpet? Nytta och nöje!

PS. Jag saknar jobbet!

Fick ett telefonsamtal från Anders på ambulansen. Fakultet Blekinge är på riksträff i Vadstena och de saknar mig där.
Förra året var alla PS-utbildare (Prehospital sjukvårdsledning) vid Rimforsa Strand. Åh, vad jag önskar att jag hade varit med i år också! Nu fick jag ju tack vare telefonsamtalet vara med på ett litet hörn trots allt! Inte för att jag vet om det lindrade jobbabstinensen eller ökade på den egentligen, men efter att ha haft en riktig skitdag så var den hälsningen precis vad jag behövde. Tack Anders! 

                                                     Anders  "in action" på en av PS-kurserna


                                                   

Bilden från båtresan på sjön Åsunden är lånad  från Katastrofmedicionskt centrums sida. Gissa om jag, Lena och Susanne hade det bra i detta sällskapet på förra årets riksträff!    ;-)


Titos födelsedag

Ebbas lilla chihuahua Tito fyllde 1 år igår. Förutom sång och grattispussar uppvaktades han med ny hundkorg, rökt grisöra, pipleksak och självklart en salamitårta med ljus.

                                                        

Lost

Jag är medveten om att jag har ett fruktansvärt dåligt lokalsinne. Jag är helt vilse om jag tar fel tunnelbaneuppgång i Stockholm eller om jag hoppar av spårvagnen en station för tidigt i Prag. Jag har alltid ett antal olika stadskartor i väskan. Bara för säkerhets skull.För ett tag sedan hamnade jag helt vansinnigt mycket fel när jag skulle cykla till veterinären och där har jag ändå varit en hel del.
Idag var det dags igen. Morgonens powerwalk blev betydligt längre än jag hade tänkt mig. Då ska ni veta att det nästan är omöjligt att gå fel här och att jag som cyklar på alla små och stora vägar faktiskt anser att jag hittar ganska ok här omkring. För att vara jag.
Idag insåg jag att jag nog måste skaffa en mobiltelefon med GPS. Hittar jag inte hem så kanske det går att spåra upp mig i alla fall.

Running Sushi

Det har blivit mycket Prag på sista tiden. Ett par gånger i veckan sista månaden. I tisdags åkte jag in för att hämta det nya passet och samtidigt fika med Emma. Det blev några timmars prat och ett par kaffe latte på en uteservering under tak medan turisterna sprang förbi i ösregnet. Trevligt!
Idag skulle Björn till ambassaden för att förnya sitt pass som precis som mitt hade nått sitt slutdatum. Självklart hängde jag med! Efter avklarad passfotografering plus kaffe på ambassaden tog vi en sväng på stan. Lunch åt vi på Running Sushi på Palladium. Jag kan säga att det inte bara var sushin på "plockbandet" som for runt i en väldig fart. Även servitrisen som plockade undan alla Björns tallrikar fick springa fort för att hinna med i samma tempo som Björn åt av godsakerna. Undrar om vi är skyldiga servitrisen ett par nya löparskor nu eftersom hennes sulor säkert är utslitna efter vårt besök...

                                                               

Precis som hos Edvard Persson

"Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv..."
Nu t o m doftar det som i Skåne! Raps! Jag passade på¨att ta några bilder när jag, Ebba och två av de obildbara fyrbenta skulle på onsdagens hundkurs i grannbyn. 
Så här såg det ut från min cykelsadel


                                

                      

Ebba 11 år!

Idag fyller Ebba 11 år! Födelsedagen inleddes självklart med sång och presenter följt av frukost med blomsterkrans runt tallriken. Efter skolan har födelsedagsbarnet beställt biobesök, middag på favoritrestaurangen Mexicana, varm choklad på Café Bajer och sedan Pavlovatårta bakad efter farmors recept. 
Grattis Ebba!


En del av Sverige i Tjeckien

I fredags var jag en vända i Prag igen och då hittade jag den här tröjan i en av de "coola" affärerna. Jag var bara tvungen att köpa den till Björn.
                                                          

I lördags var jag i en av Pardubices mataffärer och där hittade jag ost. Inte den osten jag hade köpt om jag hade varit i Sverige, men nu kunde jag inte låta bli!
                                                          

Det går även att hitta vissa av Findus och Felix produkter i frysdisken, t ex  gräslök, dill och pyttipanna. Annars finns ju alltid IKEA som har ett bra utbud av det vi ibland saknar. Sist jag var där köpte jag bl a falukorv som jag slängde i frysen för eventuella "nödsituationer". Den åt vi med god aptit i söndags.
                                                          
                                                           

Kiosek u Splavu

Nu har äntligen "Kiosek U Splavu", puben vid vattenfallet, öppnat för säsongen! På Valborgsmässoafton kom Johan, Lotta, Hanna och Elin över för lite grillning och annat gott. När vi alla var mätta och nöjda gick vi ner till utomhuspuben som ligger vid floden. Det var första kvällen det var öppet för säsongen och det var hur mycket folk som helst där. Traditionsenligt så fanns det självklart ett valborgsbål där också. Hur mysigt som helst med elden, ölen, bandet som spelade och sällskapet!
Det är skönt att ordningen i byn är återställd igen!

RSS 2.0