Krakow och Auschwitz

Helgen som gick tillbringade vi i Polen tillsammans med Micke och Tanja. Sent i fredags kväll hoppade hela familjen på tåget i Pardubice och vaknade relativt utvilade i Krakow. Där startade vi med en rejäl frukostbuffé och sedan var vi redo att ge oss ut för att utforska staden.
Det finns massor att se i Krakow och eftersom vi bara skulle stanna ett par dagar i Polen så satte vi oss allihop i en liten elbil för en guidad rundtur på 1,5 timme. Det visade sig vara ett klokt val eftersom vår guide körde oss till många ställen vi gärna ville se men aldrig hade hunnit med om vi skulle promenerat.
Just när vi var i Krakow så var det hantverksmarknad i staden så det var massor av människor, mat-och ölförsäljning, sång-och dansföreställningar och annat roligt på torget. Jättetrevligt!

      
Elbil med guide                    Polsk folkmusik               Hästdroskor på rad

     
Teatern i Krakow                   Vacker innergård         Clothing Hall by night

På söndagen tog vi tåget till Auschwitz-Birkenau. Även där valde vi att följa med en guide för att få ut så mycket som möjligt av besöket. Efter nästan fyra timmars rundvandring var vi alla helt slut. Inte fysiskt trötta, men alla dessa intryck och hela upplevelsen var jobbig på ett annat sätt. Det går inte att med ord beskriva upplevelsen av besöket men alla som har möjlighet borde åka dit. 

     
   Halt!                           Taggtrådsgata                      Instängd

       
  Auschwitz-Birkenau           Dödens port         Himlen på andra sidan

     
Sovplats för hundratals, tusentals och fler     Toaletthål på rad

Efter Auschwitz åkte vi tillbaka till Krakow för lite mat innan det var dags att ta nattåget tillbaka hem. Måndag morgon kl 06 var vi hemma i huset igen. Det är otroligt vad mycket vi har hunnit se på två dagar. Vi har haft en fantastiskt trevlig helg och intrycken från Polenresan tar nog tid att smälta.

Kommentarer
Postat av: Tojan

Jag har längr velat åka till både Krakow och Auschwitz. Känns som något jag bara måste göra en dag.

2008-09-04 @ 21:49:39
URL: http://tojantyckertill.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Tojan, det tycker jag verkligen att du ska göra!

Vi ses i Budapest!

2008-09-04 @ 22:34:05
URL: http://pardubice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0