Hockeyfeber

Hockeysäsongen har börjat i Tjeckien. Vi har skaffat säsongskort så nu blir det mycket hockey! Två hemmamatcher är redan spelade och ikväll är det dags för den tredje. Gårdagens match slutade 5 - 4 till Pardubice och jag hoppas verkligen att kvällens match slutar till Pardubices fördel den också, även om det måste kännas i benen med två matcher dagarna efter varandra.
Tjeckisk hockey är rolig att titta på. Snabb och tuff. Lite näsblod här, en hjälm som åker av där och så några avbrutna klubbor in emellan.
För att kompenserad testosteronmängden... eller kanske det har motsatt effekt egentligen... så skickar de ibland in fyra tonårstjejer iklädda hotpants och bh, utrustade med skyffel och borste för att sopa lite symboliskt framför målen. Någon effekt på publiken har de i alla fall för det brukar bli alldeles knäpptyst på läktaren.
Skillnad är det när det kommer blod på isen. Då skickas det inte in några lättklädda flickor inte. Nej, då kommer den gamle vaktmästarn med flint och ölmage för att skrapa isen och lufsa ut igen. Tack och lov har han både långbyxor och jacka på sig. Men det är inte utan att man undrar hur jämställt det är i det här landet. Ögongodis för den kvinnliga publiken erbjuds minsann inte!
Märkligast av allt är ändå underhållningen mellan perioderna. De flesta försvinner från läktaren för att ta en öl, men jag tycker det är kul att se vad som händer på isen. Igår så skulle tre småkillar mellan 8 och 12 år springa ett varv runt isen iklädda hockeyskydd men med egna skor. Snabbast vann och fick ett pris. Nu är ju tjeckerna glada i sin pivo, men att ge 12-åringen som kom först i mål ett helt flak öl i pris är väl ändå att ta i. Jag gissar att hans föräldrar blev glada men tror att grabben hade blivit lyckligare över en keps eller halsduk med lagets logga på. Fast jag kan ju ha fel, jag är ju faktiskt i Tjeckien !
                     
                                                  

Kommentarer
Postat av: Tojan

Tjeckisk hockeyfeber här också med Lener, Hlavac & Hlinka i LHC! :-)

2008-09-23 @ 23:01:31
URL: http://tojantyckertill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0