Motordrömmen

Mattias har längtat efter moped i många år. Tyvärr är trafiksituationen i Tjeckien bedrövlig och vi har diskuterat det med honom både ofta och länge. När 15-årsdagen kom så var han fortfarande utan moped och vi kände oss som världens taskigaste föräldrar. Ändå så vet vi att vi har valt rätt för att skicka ut sitt barn på vägarna i ett land med lika hög trafikdödlighet på en månad som vi har i Sverige på ett år går inte att försvara.  Innerst inne tror jag att Mattias förstår för han har ju också sett hur de kör i detta landet och han vet att det händer många fler olyckor på vägarna här.
Denna veckan fick vi besök från Ronneby och på uppfarten stod fyra urläckra motorcyklar och då föddes Ebbas dröm. Hon nöjer sig inte med en moped! Efter en åktur bak på Frallans motorcykel så konstaterade hon att hon struntar i moped när hon fyller 15. Istället ska hon spara ihop till en svart Honda Black Widow för att kunna åka runt i Europa när hon fyller 18.
Helt plötsligt så har mopeddrömmen hamnat i ett annat perspektiv och Mattias önskan om en moped känns inte så farlig längre faktiskt!

                                      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0